perjantai 10. elokuuta 2012

Pohjaratkaisujen suunnitelmat

Nyt kun blogissa on näkynyt remontin etenemistä kuvina, on ehkä syytä kertoa mitä olemme pohjaratkaisuihin miettineet.



Ensiksi pahoittelut puutteellisista atk-taidoista, en saa kuvaa käännettyä blogiin oikein päin vaikka se työpöydälle on oikein tallennettu. Muutenkin ammattimaiset paint-muokkaukset on upeat. :) Mutta jos idea selviää, niin se riittää!

Eli yläkerrastahan on nyt purettu nuo kahden makuuhuoneen seinät kokonaan pois ja tuo olohuoneessa ollut vaatehuone. Toinen oviaukko entiseen pikkumakkariin on tarkoitus laittaa umpeen ja jossain vaiheessa tehdä seinä makuuhuoneen ja olohuoneen väliin. Olemme tosin pallotelleet niinkin hurjaa ajatusta josko jättäisimme tuon seinän kokonaan tekemättä, makuutilan voisi rajata esim. tekstiilein ja huonekalujen avulla jättäen kuitenkin ilmavan vaikutelman. Mene ja tiedä, voihan noita väliseiniä aina myöhemminkin tehdä jos sen tässä vaiheessa jättää tekemättä. Mitä mieltä olette?

Punainen nuoli osoittaa kiviseinää, josta onkin ollut jo useampi kuva esillä. Tätä seinänpäätä kun on ohimennen mukava lekalla tölväistä. :) Seinä on tarkoitus puolittaa makuuhuoneen oletetun seinän tasalle. Näin valo pääsee kulkemaan läpi yläkerran ja eteisen painostava pimeys helpottaa. Puolikas seinä tähän on kuitenkin laitettava, jotta tilan sisustaminen helpottuu.

Portaat alakertaan on tarkoitus kääntää ympäri. Jatkossa kulku alakertaan tulee menemään olohuoneesta. 

Muuten taloon on tulossa iso energia-remontti. Laitamme ainakin Enerventin iv-koneen sekä lattialämmityksen. Lattialämmityksen myötä jokainen vihaamani patteri tulee poistumaan! :) Noita rumiluksia kun on jokaisen ikkunan alla ja ne ei mitenkään helpota sisustamista tai ole ilona silmälle. Jussi saa blogata näistä aiheista myöhemmin enemmän.


Alakerta tulee kokemaan radikaalimpia ratkaisuja. Vanhan pannuhuoneen seinät ovat tiiliseiniä, mutta jokatapauksessa ne saa lähteä. Portaiden kulku kun käännetään siten, että myöhemmin alas tullaan nykyiseen vessaan, saamme tulevaan kodinhoitohuoneeseemme huomattavasti enemmän tilaa. KHH:sta tulee täydellinen vaatehuoltokeskus pukeutumistiloineen. Emme laita kiinteitä vaatekomeroita yhteenkään makuuhuoneeseen, koska ne rajoittavat sisustamista ja toisekseen olen hyvin laiska juoksuttamaan puhtaita vaatteita ympäri kotia kaappeihin. Tarkoitus olisi, että saan käyttövaatteet viikattua kuivausrummusta suoraan kaappeihin. Lisäksi aamun pukeutumistouhut on tarkoitus tehdä tässä samassa tilassa joten valaistusta ja peilejä täytyy tilaan laittaa.

Erillinen wc tosiaan saa lähteä ja jatkossa alakerran vessa tulee olemaan suihkutiloissa. Tähän kuvaan tulevan wc-istuimen paikalle on hahmoteltu pesutorni. Suihkutilat ovat sen verran ruhtinaalliset että saamme hyvin yhdistettyä nämä samaan huoneeseen.

Nykyisestä takkahuoneesta olemme jo purkaneet toisen keittiön ja järkyttävä mausoleumikin saa väistyä lekan tieltä. Tästä tilasta tulee jatkossa vierashuone, jota ainakin minun vanhemmat tulevat käyttämään. Koirilla tulee olemaan ehdoton porttikielto alakertaan, isäni on erittäin allerginen koirille ja tämän takia vanhempani eivät meillä juuri kyläile elleivät tule asuntovaunun kanssa. Alakertaan on oma sisäänkäynti jonka olemme ajatelleet säilyttää ja oven taakse jäljelle jäävää käytävää olisi tarkoitus käyttää jonkinmoisena varastona.

Jos tulee ideoita, otamme niitä ilolla vastaan! :)

t. Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti