maanantai 8. heinäkuuta 2013

Meillä on piha! P I H A ! ! !

Uutta multaa tuotiin pihaan melkein 40 senttiä kauttaaltaan.
Huh hei! Meillä on tätä nykyä piha! En olisi tästä edes vähän aikaa sitten uskaltanut haaveilla! Meidän piha on ollut niin suunnattoman epäsiisti ja villiintynyt, että etupihalta ei päässyt takapihalle muuta kuin sisäkautta. Villiintynyt piha on puskenut vasten taloa ja kattoa siten että osa katosta täytyy jossain kohtaa korjata. Aluksi teimme todella massiivisen raivauksen, jotta saimme kaikki puut, pensaat, kannot, risut ja rikkaruohot pois. Ilman isoja maansiirtokoneita tämä ei olisi onnistunut. Onneksi löysimme ammattitaitoisen kaverin tekemään pihamme ja näin ollen on pohjatyöt kunnossa!

Mullan levitystyöt loppusuoralla.

Ja valmis! Tähän voikin alkaa levittämään siirtonurmea!
Aidantolppaa nousee. Pysyy koiratkin pihalla. :)

Meidän aita tulee olemaan vihreää verkkoaitaa johon istutamme naapurin kanssa villiviinejä kasvamaan. Aita tulee olemaan meidän tontin kukkapenkki. :)


Siirtonurmea rullaillaan pihaan.

Ja valmista pintaa alkaa syntymään! On muuten yllättävän kova urakka kovassa helteessä tämä nurmenlaitto!

Kaivoin pihastamme nämä liuskekivet viime syksynä ja nyt niitä asetellaan uuteen paikkaan.

Alkaa grillialue syntymään!


Vielä vähän on kesken.
Meidän pihatyöt on herättänyt myös paljon keskustelua naapureidenkin taholta. Pihamme on ollut niin siivoton ja haitannut toisiakin. Kun kaadoimme isot puut, tulivat ensimmäiset naapurit kättelemään meitä koska heidän kodeistaan tuli kertaheitolla niin valoisia! Aiemmin puut olivat varjostaneet heitä. Nyt kun piha on nurmella, on kaikki naapurin mummot alkaneet tervehtimään meitä kun aikaisemmin he vain kulkivat rivakasti ohi pää toiseen suuntaan suunnattuna. Hauskaa! :)

Mukavaa kesää kaikille! Ainakin Helsingissä on helteitä piisannut tänä kesänä!

t. Hanna

5 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Siistiä ja fiksua - eikä tarvinnut ruohon kasvamista odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei tarvinut odotella tosiaan! Nyt vain odottelemme vesisateita jotka säästäisivät meidän infernaaliselta vesilaskulta. :)

   Poista
 2. Hieno piha.Sateet ei ole koskaan siellä missä pitäisi, meillä on nimittäin sadellut ihan kiitettävästi.Äimiksen grillialueen pohjaa ei ole vielä saatu aloitettua, helteet meni sisähommissa ja nyt sataa.A.Noppi tulee elokuun alussa tarkistuskierrokselle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa!! Tuutko ihan meille vai ootko menossa Ritulle? :)

   Ja tosiaan noita sateita on täällä kyllä odotettu! Onneksi taitaa huomenna sataa. Täällä on ollut kyllä jo tosi pitkään tämä hellejakso. En kyllä valita, kesällä pitääkin olla kuuma! :)

   Poista
  2. Ollaan tulossa Riitun kans turneelle

   Poista