perjantai 31. elokuuta 2012

Jälleen hankintoja uuteen kotiin...

On tämä sisustaminen vain niin ihanaa! Le Klintin valaisimet odottavat eteisessä paketissa pääsyä uuteen kotiin ja jälleen piti taas toteuttaa muutamia sisustushaaveita. Nämä piti tällä kertaa tilata:

Harri Koskisen Block-valaisimista tulee meille uudet yöpöydän valaisimet, tai sitten ne päätyvät ikkunalaudoille, en tiedä vielä. Kyllä nämä paikkansa löytävät. :)

Tapio Wirkkalan Rosenthal-maljakko tulee ilahduttamaan meitä koossa 22 cm

Pentikin pallolampunjalkoja tilasin myös kaksin kappalein valkoisilla varjostimilla, nämä myös vaihtoehtona uusiksi yöpöydän valaisimiksi. Harmiksi en kyllä näitä Huuto.netistä löytänyt, vaikka kuva sieltä onkin

Päivä 21

Tänään saatiin kylpyhuone valu- ja tasoituskuntoon, jonka jälkeen se onkin jo vesieristyskunnossa.
Siitä ei menekään pitkään kun se on laatoitettu ja kalustettu ja sauna lämpimänä.
Jussi on väsynyt.


 Kylppäristä on hiottu vanhat vesieristekermit pois.


 Takkahuoneen lattia alkaa olemaan putkituskunnossa

 Vanhan mausoleumin reiät lattiasta on paikattu

 Myös takkahuoneesta revittiin viimeisetkin patterit irti.

 Vanhat kaukolämpöputket on tulpattu ja vedetty poikki.
 Kylppärin seinästä löytyi mysteeriputki. Mistä se tulee? Mihin se menee?
Miksi se on siellä? Taidetaan jättää se tuohon ihan vaan mysteerin vuoksi...
 Yläkerran takan poistosta jäänyt aukko valettiin umpeen.
Siihen pitäisi suunnitella kevytpiippu jäljelle jääneeseen aukkoon.
Tähän suunnitellaan todennäköisesti Jotulin takka.

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Päivä 20

Ohhoh, jo 20 työpäivää työmaalla takana! Niin se aika rientää...

Tänään on kodinhoitohuoneeseen saatu lattiavalu ja samaten muita reikiä lattioissa oli tasoiteltu, esim. vanhan mausoleumin alle jäänyt reikä jne... Kylppärin laatat olivat myös ykskaks yllättäen tippuneet seiniltä! :) Lisäksi kovasti arjen luxusta tuova Enerventin iv-kone oli löytynyt paikoilleen. Jahka remontti valmistuu, meidän ilmastointi kyllä hurruuttaa ja kovasti!

Muuten tänään tämä remontin korjaus oli jälleen hivenen laajentunut, Jussi ja Mikko olivat päättäneet tehdä samalla kipinällä myös vierashuoneeseen lattialämmityksen. Minä olinkin jo tämän perään muutaman kerran kysellyt, mutta hankala toteutus vastusti. Nyt se ratkaisu oli jotenkin löytynyt, en tiedä miten, mutta pääasia on se että joka paikassa tuo lattialämmitys tulee nyt olemaan! :)





Muutama viikko ja täällä kylvetään!



tiistai 28. elokuuta 2012

Päivä 19

Tänään alakertaan oli kodinhoitohuoneeseen ilmestynyt metalliverkot ja lattialämmitysputket. Lisäksi ikkunan alle tulevalle altaalle oli saatu vesiputki laitettua. Samoin kylpyhuoneeseen tulevaa pönttöä ja käsienpesuallasta varten oli ilmestynyt vesi- ja viemäriputki. Saunasta oli muuten puolitettu saunan ja suihkutilan rajaava seinä. Tähän seinän puolikkaaseen laitetaan suihkusekoittaja ja kattoon kattosuihku. Muuten aukkoon tulee lasiseinä jotta saunassa ei ole niin ahdistavaa.

Kodinhoitohuoneen altaanpaikka ikkunan alla





Puolikas saunaseinä


Vessan ja käsienpesualtaan paikka


maanantai 27. elokuuta 2012

Nettikauppaa

Laitoin eilen illalla tori.fi:hin tavaroita myyntiin ja innostuin palvelun helppoudesta niin, että tuli ilmoitettua sinne odotettu enemmän tavaraa. Askon Sienna-sarjan kirjoituspöytä ja korkeakiiltovalkoinen Askon Dinah-senkki ovat jo lähteneet uusiin koteihin, mutta nämä etsivät vielä uusia koteja!

Askon Sienna-sarjan yöpöydät

Hevostaulu

Sohvapöytä



 

Päivä 18

Tänään oli jälleen piikattu viemäriaukkoja. Kohta meillä alkaa putkihommat! Lisäksi keittiön oviaukkoa on myös isonnettu.










sunnuntai 26. elokuuta 2012

Päivä seitsemäntoista

Päivä on tällä kertaa otsikossa ehkä vähän liioittelua. Veimme viikonlopun vieraat kello 13 junaan ja lähdimme muutamaksi tunniksi siivoamaan raksaa. Siivouksen lisäksi agendalla oli raivoisaa kodinhoitotilan ja valaistuksen suunnittelua. Toistaiseksi jouduimme lähtemään niiltä osin tyhjin käsin kotiin.

Kahden vanhan makuuhuoneen oven väliin jäänyt seinän pala poistettiin. 

Sama aukko toiselta puolelta


Huomenna asennettavan iv-koneen taakse jäävät seinät saivat valkoisen maalin pintaan

Ehdittiin me vähän siivoamaankin

Vessan pönttö on nostettu vanhan alakerran keittiön paikalle

lauantai 25. elokuuta 2012

Päivä kuusitoista

Päivä kuusitoista oli ja meni jo perjantaina, mutta blogia ei ole ennättänyt päivittämään. Meillä on ollut ihania vieraita tänä viikonloppuna kylässä, osa näistä pohjoisen myötäeläjistä, sisko perheineen. Etenkin täti on ollut innoissaan Vilman seurasta ja ompa nuo koiratkin nauttineet.

Tämmöinen sekalainen seurakunta oli vallannut eteisemme


Muuten perjantaina työmaalla oli jälleen saatu paljon aikaiseksi. Iv-putket on nyt paikoillaan, laatat vilvoitteluhuoneesta on purettu, samoin katto ja katto oli myös saanut kyytiä suihkun puolella. Alakerran vessa oli myös purettu ja vanhan pannuhuoneen lattia oli piikattu pois. Pian alkaa olemaan kaikki purkutyöt tehty ja edessä mukavin vaihe, uuden rakentaminen.

Nuolet näyttävät kulkusuunnan





Ei lattialaattoja

Vanha kulkuaukko uima-altaalle

Entinen vessa

Piikattu pannuhuoneen lattia